Web Summit 2018: Talks relevantes para bloggers, youtubbers e instagrammers

Posted on

Estamos a escassos dias do início do Web Summit 2018, a terceira edição da maior conferência tecnológica do planeta em solo nacional. Há quem diga que vai ser a maior e melhor edição deste evento anual. Estão preparados? Entretanto e à semelhança do ano passado, listei algumas talks que poderão querer incluir nos vossos planos durante o Web Summit deste ano se são bloggers, instagrammers, youtubers ou qualquer outro tipo de produtor de conteúdos. Vejamos então quais são as talks que não podem perder!

Terça-feira, dia 6 de Novembro

Monetising content in an age of constant disruption

PandaConf

Tuesday Nov 6, 12:30 – 12:50 (20min)

How do you make content pay? It’s the continuing challenge all media players face as the old news model breaks down. Guardian Group CEO David Pemsel will talk about monetising content in this age of constant disruption.

  • David Pemsel – CEO, The Guardian Media Group
  • Hadas Gold – Reporter, Media and Business, CNN

 

Real emotions shape the future

PandaConf

Tuesday Nov 6, 10:45 – 11:15 (30min)

Remaining authentic to your brand values while embracing digital opportunity is the challenge all brands face in 2018. As CMO of the automotive icon, Lamborghini, Katia Bassi is well placed to share how real emotions can shape your brand’s future.

  • Katia Bassi – Chief Marketing Officer, Automobili Lamborghini

 

A calm mind is a creative mind

Creatiff

Tuesday Nov 6, 12:05 – 12:30 (25min)

Alex Tew and Michael Acton Smith, are founders of the app Calm, featuring bedtime stories for adults. They explain how creativity can be fuelled by a calm mind.

  • Alex Tew – Co-founder and co-CEO, Calm
  • Michael Acton Smith – Co-founder & Co-CEO, Calm
  • Leah Hunter – Writer, Fast Co., Forbes, O’Reilly Media

 

Judging creativity

creatiff

Tuesday Nov 6, 12:30 – 12:55 (25min)

Olivier Robert-Murphy, in addition to his role as an executive with Universal Music, has also been a recurring jury member at Cannes Lions. Kieran Yates is the author of ‘Generation Vexed’, and contributes to NME, The Guardian, The Independent, and Dazed and Confused. Olivier and Kieran will explore what it takes to judge something as subjective as creativity.

  • Olivier Robert-Murphy – Global Head of New Business, Universal Music Group
  • Kieran Yates – Contributing Senior Music Editor, The Guardian

 

Creators and platforms: How partnerships work

creatiff

Tuesday Nov 6, 12:55 – 13:15 (20min)

Musician and YouTube creator Peter Hollens and Patreon founder Sam Yam discuss what makes a successful creative and commercial partnership.

  • Peter Hollens – Musician, Peter Hollens Music
  • Sam Yam – Co-founder & President, Patreon

 

Creativity and the secret of success with paid social

creatiff

Tuesday Nov 6, 14:40 – 15:05 (25min)

David Schneider and Joe Orton discuss the importance of being strong creatively even in the new landscape of paid social.

  • David Schneider – Co-Founder & Creative Director, That Lot
  • Joe Orton – Paid Social Strategist, That Lot

 

I’m with stupid

creatiff

Tuesday Nov 6, 15:30 – 15:55 (25min)

The strongest creative ideas most often come from a committed relationship between a client and an agency – a relationship built on mutual respect, trust, shared goals and a sincere understanding of the business and the brand. However, in the last decade these partnerships have become more and more fragile. What’s happening and how do we restore our faith in and commitment to each other?

  • Susan Credle – Global Chief Creative Officer, FCB Global

 

Antisocial media: Is sharing really caring?

Forum Rostra (Invite-only)

Tuesday Nov 6, 13:30 – 14:00 (30min)

Social media and device addiction have become a part of our everyday lives. Is it changing us for the better or worse? Is it increasing isolation, polarisation and social division? Can we put the genie back in the bottle?

  • Monsignor Paul Tighe – Secretary to the Council for Culture, The Vatican
  • Gemma Mortensen – Co-founder, More in Common
  • Jon von Tetzchner – Co-founder & CEO, Vivaldi

 

How to get 70 million views a month

SportsTrade

Tuesday Nov 6, 14:10 – 14:25 (15min)

With so much noise in the sports media marketplace, how have Bleacher Report been able to make it where so many others failed?

  • Dave Finocchio – Founder, Bleacher Report 

Quarta-feira, dia 7 de Novembro

Is this Pinterest’s big moment?

Centre Stage

Wednesday Nov 7, 10:30 – 10:55 (25min)

Pinterest’s CEO outlines his vision for the company and how they plan to compete with the dominant social players.

  • Ben Silbermann – CEO & Co-Founder, Pinterest
  • Lauren Goode – Senior Writer, Wired

Net positive: Happiness and the internet

PandaConf

Wednesday Nov 7, 11:00 – 11:20 (20min)

Does social media really bring you happiness in a world filled with fake news, social isolation and trolls? Alan Schaaf, CEO of Imgur will outline how you create an uplifting experience on the internet.

  • Alan Schaaf – Founder, Imgur

A beginner’s guide to social video…

PandaConf

Wednesday Nov 7, 11:20 – 11:40 (20min)

Best known as an actor, comedian and writer, David Schneider has starred in TV shows such as I’m Alan Partridge, as well as being co-writer of films such as The Death of Stalin. In his other life, David leads the agency That Lot providing viral video content for brands and businesses. In this talk, David will provide a beginners guide to social video…

  • David Schneider – Co-Founder & Creative Director, That Lot

 

Creativity but not as we’ve traditionally known it

PandaConf

Wednesday Nov 7, 12:20 – 12:40 (20min)

Today’s technology can target and customize ads with unparalleled precision. At the same time, busy consumers expect campaigns to be both incredibly compelling and highly relevant. In this talk, we’ll address the idea of creativity but not as we’ve traditionally known it.

  • Susan Credle – Global Chief Creative Officer, FCB Global
  • Sairah Ashman – CEO, Wolff Olins
  • Alex Kantrowitz – Senior Technology Reporter, BuzzFeed

From storytelling to StoryDoing

PandaConf

Wednesday Nov 7, 13:45 – 14:05 (20min)

Join Adam Petrick, Global Director of Brand and Marketing at Puma and Rosemarie Ryan, Co-CEO of Co:Collective as they share how Puma transformed its culture, brand, and community by making the shift from storytelling to StoryDoing.

  • Adam Petrick – Global Director of Brand Marketing, PUMA
  • Rosemarie Ryan – Co-CEO , Co:Collective

Creative innovation: What makes the perfect ad experience

PandaConf

Wednesday Nov 7, 14:25 – 14:50 (25min)

Innovation is essential to creating compelling online ads for the modern consumer but what makes the perfect ad experience? In this talk, we will seek to find out.

  • Lucie Beudet – Co-founder, Konbini
  • Till Faida – Founder & CEO, eyeo GmbH/ AdBlock Plus
  • Katharina Borchert – Chief Open Innovation Officer, Mozilla
  • Chen Wu – Editorial Director, The Economist China

Drawing the future: Addictive content for all ages

ContentMakers

Wednesday Nov 7, 16:05 – 16:25 (20min)

From The Powerpuff Girls to Rick and Morty, Cartoon Network and Adult Swim have had kids and adults hooked on quality content for nearly 30 years. Today, nobody knows millennials and Gen Zs better than their new generation of creators, who are telling stories across a changing technology landscape, impacting how we do business and the world around us.

  • Christina Miller – President, Cartoon Network, Adult Swim & Boomerang
  • Shalini Sharma – Director of Video & Partnerships, Fast Company

 

Show, don’t tell: Inventing your image

Startup University

Wednesday Nov 7, 12:15 – 12:35 (20min)

Looks may not be everything, but they are definitely shouldn’t be estimated when it comes to selling your startup. Learn from those at the forefront of the visual spheres – marketing, media and design – about the importance of letting your product or service speak for itself.

  • Debbie Millman – CEO, Design Matters Media
  • Michael Litt – Co-Founder & CEO, Vidyard
  • Eric Schurenberg – CEO & Editor-in-Chief of Inc and Fast Company, Mansueto Ventures

Quinta-feira, dia 8 de Novembro

How to win friends and influence people

Centre Stage

Thursday Nov 8, 11:10 – 11:30 (20min)

When you have a large number of people invested in you, how do you use that platform to spread your message?

  • Paige VanZant – Fighter & Author, UFC
  • Charlotte McKinney – Model & Actress, Charlotte McKinney
  • Jim Edwards – Editor-in-Chief, Business Insider

 

Quem mais vai estar no Web Summit 2018? Estão entusiasmados? Que talks consideram imperdíveis? 🙂

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge